HTML

a-mentalista.blog.hu

Hírek a mentalisták világából, beszámolók a jelentősebb eseményekről és történelmi visszatekintés a mentalizmusra.

Friss topikok

Linkblog

A Mentalista az RTL-en - Áthatoló mentalizmus

2009.01.18. 21:39 Danny Blue

A Mentalista az RTL-en

Átható mentalizmus

 

Az RTL a hét közepén ismertette tavaszi műsortervét: Számunkra érdekes, hogy jön Amerika új kedvenc tévés sorozata: A mentalista.

Mégpedig előkelő főműsoridőben láthatjuk februártól a nyomozós sorozatot, "melyben Simon Baker azzal idegesíti nyomozó kollégáit, hogy mindent jobban tud, mindenre hamarabb rájön, különféle hókuszpókuszokat, trükköket bemutatva." -kommunikálta az RTL Klub.

Ehhez képest a CBS-en futó nyomozós sorozat hivatalos leírása itt található:

A Golden Globe Díjra jelölt Simon Baker által játszott MENTALISTA Patrick Jane, a független konzultáns szerepét játssza, aki a Kaliforniai Nyomozó Irodának segít a bűntettek felderítésében. A mentalista halálpontos megfigyelési képességeinek számos ügy megoldását köszönheti az iroda, ahol Patrick hírhedt az alapvető illem semmibevételéről.

 

Patrick természetfeletti médiumként élte múltját és vált híressé, de később beismerte, hogy a paranormális képességeit csupán színlelte. Jane fontosságát a magas bűntettek sorozatának felderítésénél kollégái is nagyra értékelik. Bár az iroda vezető ügynöke Teresa Lisbon nyíltan ellenzi Jane-t az egységében és hol elismeri Jane segítségét hol pedig támadja nárcizmusáért, színpadiasságáért és felelőtlen veszélyt hozó viselkedéséért. Lisbon csapatában dolgozik Kimball Cho ügynök, Wayne Rigsby és Grace Van Pelt újonc, akik úgy gondolják Jane egy elszabadult ágyúgolyó, de csodálják a sármjáért és az ügyek tisztázásában nyújtott fortélyos megoldásaiért.

Eddig Amerikában a sorozatból 13 rész ment le, mind nagy sikerrel. Tökéletesen építi fel a mentalista nyomozó karakterét és az őt körülvevő emberek hol szkeptikus, hol túlzottan lelkes hozzáállását. Jane szemtelen, de hiteles karakterét Simon Baker tökéletesen megőrzi, sőt a szerep tökéletesítéséhez mentalistákkal is konzultált.

Íme egy videó, ahol a színész nyilatkozaik, és mellette tökéletesen körbeírja a mentalista fogalmát is(angolul):

 https://www.youtube.com/watch?v=rIQPWBjXA8I

A sorozat a következő hetekben kerül a szinkronstúdióba, még nem tudni, hogy ki lesz a főszereplő magyar hangja. Február elejétől pedig kíváncsian várjuk, hogy tetszik majd a magyar közönségnek a sorozat.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv sorozat cbs rtl klub simon baker golden mentalista globe

A bejegyzés trackback címe:

https://a-mentalista.blog.hu/api/trackback/id/tr84886218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása